‹ Woordenboek Bijbels HebreeuwsPardon, waar is het toilet? ›
Christenvervolging: Mexico
Gepubliceerd op 26-10-2007

Lokale leiders hebben op 15 september de landbouwgronden van tien protestantse gezinnen in Santa Rita in de staat Chiapas in beslag genomen, zodat deze geen toegang meer hebben tot hun primaire voedselbronnen.

Christenen in Chiapas ondervinden regelmatig vervolging van machtige, lokale leiders, die ook wel caciques worden genoemd. Zij zijn traditioneel Rooms-Katholiek, maar vermengen het christelijk geloof met de Maya-godsdienst. Hierdoor werken zij protestantse christenen juist tegen.

De caciques hebben inwoners van Santa Rita ook verboden om voedsel te kopen van protestantse christenen en om gelovigen als werknemers op het platteland in dienst te nemen.

Veel protestantse christenen hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Doordat ze niet mee willen doen aan heidense rituelen, zijn velen afgesloten van water en elektriciteit. Omdat er nu ook beslag wordt gelegd op hun landbouwgrond wordt het voor hen nog moeilijker om financieel rond te komen.

Ondanks de voortdurende tegenwerking blijven de protestanten in Santa Rita sterk vasthouden aan hun geloof. Hierdoor hebben zij een goede invloed op de rooms-katholieke dorpelingen, die regelmatig opmerken: “Hoe kunnen ze zoveel kracht ontvangen om vervolging te ondergaan? We willen net als zij zijn.”

Bron: Open Doors


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij