‹ Online Boeken: Grieks & LatijnDe C van CU in het geding ›
Zonnewijzers in Israël
Gepubliceerd op 01-11-2007

Al mijn kennissen weten dat ik helemaal enthousiast wordt als er ergens een mooie zonnewijzer is te bezichtigen. Zo ging ik een keer in Jeruzalem midden op de weg staan om de zonnewijzer van de "Zohorey Khamma" Yeshiva te fotograferen. Zo ook met de zonnewijzer in San Sebastian (Gomera) waardoor we bijna de laatste boot misten.

Toen ik van de week eens sinds lange tijd in de statistieken van mijn blog keek waar mijn lezers toch allemaal vandaan komen, werd ik enthousiast toen ik zag dat een groep Nederlandse toeristen onder leiding van Martha Modzelevich (van de bekende blog en website Flowers in Israel) in Israel de moeite hadden genomen om een paar mooie foto's te maken van een zonnewijzer welk in Mizpe Ramon (midden in de Negev, vlakbij de bekende Ramon kraters).

Na een kort emailtje naar de webmaster Frans Jacobs krijg ik zowaar nog eens twee hele mooie foto's toegestuurd van de genoemde zonnewijzer. Ik had al plannen om volgend jaar naar deze plek toe te gaan, maar dit is een extra argument om dit plan beslist tot uitvoer te brengen.Voor hen die meer willen weten van zonnewijzers in Israel verwijs ik naar de website van The Israel sundial trail waar verschillende foto's met uitleg wordt gegeven.


Tags: Astronomie, Zonnewijzer
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin