‹ De God met de borstenHet einde van de spam ›
migrantenkerken
Gepubliceerd op 12-11-2007

In een artikel van het Nederlands Dagblad las ik dat minister Vogelaar vindt dat migrantenkerken meer moeten samenwerken met andere religies, actiever deelnemen aan de maatschappij en werken aan hun zichtbaarheid.

Grotere onzin heb ik niet eerder gelezen, ben verschillende keren naar "migrantenkerken" geweest, en heb nog nooit zoveel gastvrijheid ondervonden. Dat ze niet met andere religies willen samenwerken is logisch, veel van deze christenen zijn in hun geboorteland vervolgd vanwege hun geloof en nu wil de minister dat ze gaan samenwerken met die andere religies die hen deden vluchten? Zij moeten hun geloof verloochenen en met afgodische religies samenwerken?

Als minister zou je toch blij moeten zijn dat de migrantenkerken juist actief deelnemen aan de maatschappij en openstaan voor de Nederlandse cultuur, maar daarbij ook duidelijk aangeven dat de Bijbel de norm is (wat overigens vroeger ook in Nederlands ooit het geval was) en niets te maken willen hebben met andere religies. Maar ja van een minister die niet eens de moeite neemt om haar eigen speech te lezen op 10 jaar integratie van de migrantenkerken, kun je ook niet anders verwachten.


Tags: Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij