‹ Het einde van de spamAvondmaal in het geding? ›
Buitenaards leven
Gepubliceerd op 14-11-2007

Soms lees je artikelen in christelijke bladen waarbij je in eerste instantie denkt, is men nu serieus of niet. Zo las ik in de laatste uitgave van het iB-magazine het artikel "De infiltratie van buitenaardsen" van Ruben Hadders.

Hij baseert zich op Genesis 6:4 waar staat "In die dagen waren er reuzen op de aarde, en ook daarna, als Gods zonen tot de dochteren der mensen ingegaan waren, en zich kinderen gewonnen hadden; deze zijn de geweldigen, die van ouds geweest zijn, mannen van name". Nu is dit een geliefde tekst welke door meer mensen regelmatig wordt aangehaald, dhr. Hadders gaat ervan uit dat deze reuzen, demonen waren en wel buitenaardse demonen. Helaas gaat hij vervolgens in zijn betoog snel over naar allerlei vage mythen als de "Mothman", welke volgens hem een moderne versie zou zijn van de "Gods zonen" uit Genesis, om uiteindelijk te belanden bij de UFO's.

Dit is jammer van zo'n artikel, daar in veel christelijke kringen op de vraag of er "buitenaards leven" is, bij voorbaat ontkennend op wordt geantwoord. Toch zijn er in de Bijbel aanwijzingen te vinden dat er zoiets is.

Als eerste God zelf, welke al aanwezig was voor de schepping van de aarde en dus niet aards is, wat inhoud dat Hij buitenaards is. Een tweede punt zijn de engelen welke bij God in de hemel zijn (zie oa. Job 1:6; 2:1), ook van deze kan men veronderstellen dat zij in de "hemel" geschapen zijn en niet op aarde, dus ook deze wezens zijn buitenaards. Een deel van deze engelen hebben later de hemel verlaten, bekend is de passage in Jesaja 14: 12 "
Hoe zijt gij uit den hemel gevallen, o morgenster, gij zoon des dageraads!" Dit zou dan betekenen dat deze gevallen engelen, soms ook demonen genoemd nu op aarde rondzwerven (zie oa. ook Opb 12 waar dit wordt beschreven).

Vandaar mijn conclusie: volgens de Bijbel is er buitenaards leven, maar men moet niet direct met ideeën komen dat het UFO's zijn. Dus als u vanavond de hond gaat uitlaten en naar boven kijkt, zeer grote kans dat u een aantal heldere planeten ziet en zelfs een vage zich langzaam voortbewegende vlek die komeet Holmes wordt genoemd.


Tags: Bijbelstudie, Creationisme, Evolutie
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelstudie, Creationisme, Evolutie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij