‹ Een nieuwe vloed theorieSinterklaas in Israël ›
Domweg geloven of erover nadenken?
Gepubliceerd op 01-12-2007

Regelmatig krijg ik via de email berichten van mensen dat het verkeerd is om te proberen de verschillende wonderen die in de Bijbel genoemd worden te proberen te verklaren. Ook op mijn blog zijn enkele van deze opmerkingen te vinden.

Vaak zijn de argumenten dat men de Bijbel voor waar moet nemen. De vraag is echter of ze daarmee bedoelen dat men klakkeloos alles moet aannemen, of dat men alles wat in de Bijbel staat ook over mag nadenken. Betreffende de wonderen mag men als gelovige ervan uit gaan dat deze van God zijn, echter moet daarmee die wonderen meteen bovennatuurlijk zijn? Moeten we dan direct de meta-fysica erbij halen. Is het niet ook zo dat God, als Schepper van de hemel en de aarde, niet gebruik kan maken van de natuurkundige wetten, die Hij ook heeft geschapen? En doen we met deze verklaringen dan afbreuk aan de almacht van God?

Ik denk het niet, God heeft ons mensen verstand gegeven om te gebruiken. Door het bestuderen van de Bijbel, door er over na te denken kan men tot inzicht komen en daardoor het Woord van God beter begrijpen. Veel mensen proberen alles geestelijk te verklaren, en gaan daarbij voorbij dat in de Bijbel wordt gesproken van mensen die echt hebben bestaan en dat deze mensen die wonderen echt aan den lijve hebben ondervonden. Dat wij dat niet mogen onderzoeken is grote dwaasheid.

De Bijbel is geen boek voor Dummies, maar voor mensen die durven na te denken.



Tags: Bijbelstudie, Christendom
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelstudie, Christendom

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs