‹ Sinterklaas in IsraëlTop 10 computer rampen ›
Christenvervolging: Indonesië
Gepubliceerd op 05-12-2007

De afgelopen weken zijn radicale moslims erin geslaagd twee kerken gesloten te krijgen. De ene kerk is een huiskerk van baptisten in Tangerang en de andere is een katholieke kerk in Kampung Duri met 4.000 leden. Beide kerken waren officieel geregistreerd.

Op 21 november vielen extremisten de woning van ds. Bedali Hulu in Tangerang in de provincie Banten aan en vernielden ramen en meubels. Hierop adviseerden de dorpsoudsten de dominee om de streek te verlaten tot de gemoederen bedaard zijn. “Voor een poosje vind ik dat goed, maar ik kom zeker terug,” zei ds. Hulu. Zijn vrouw en schoonmoeder blijven in het huis wonen. De gemeente is begonnen in juni 2005. In januari 2007 werd er voor het eerst geprotesteerd omdat de gemeente in een woonhuis bijeen kwam.

De katholieke kerk van Kampung Duri heeft de woede van extremistische moslims opgeroepen door bouwwerkzaamheden. Men wilde aan paar woningen op het terrein van de kerk bouwen, maar had daarvoor geen vergunning gekregen. Moslimbetogers van een naburige moskee eisten dat de kerk gesloten werd. Hierbij dreigden zij ook met geweld. Er volgden heftige discussies met de kerkleiders. Nadat de demonstranten een officiële brief van de overheid toonden, moesten de kerkleiders toegeven.

Bron: Open Doors


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken