‹ Christenvervolging: Noord-KoreaKleopas vs Klopas ›
Een nieuwe Dode Zee rol in steen?
Gepubliceerd op 29-12-2007

In “A New Dead Sea Scroll in Stone?” in het tijdschrift Biblical Archaeology Review, January/February 2008, beschrijft de geleerde Ada Yardeni een 1 meter bij 30 centimeter grote steen welke beschreven is met een tekst welke volgens haar lijkt op een Dode Zee rol als het op leer was geschreven. Voor een Hebreeuwse transcriptie van de tekst zie hier en voor de Engelse vertaling zie hier.


Jim West heeft op zijn blog de enige foto gevonden, die op dit moment rond circuleert en helaas niet groot genoeg is om de inscriptie zelf te lezen. Daarnaast is het een groot bezwaar dat niet aangegeven wordt door BAR waar de steen gevonden is (=Transjordanië), waardoor het meer een sensationeel bericht is, met de suggestie dat er enige connectie zou zijn met Qumran.


Tags: Archeologie, Hebreeuws, Talen
Gerelateerde onderwerpen: Archeologie, Hebreeuws, Talen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin