‹ ZonsverduisteringArk van Noach ›
Mission Possible 2008
Gepubliceerd op 16-01-2008

"Ons verlangen is om onze handen uit de mouwen te steken; praktisch bezig te zijn, mensen daar in Oeganda helpen door te bouwen, les te geven, te luisteren naar wat ze te vertellen hebben; er voor ze zijn dus!"

Mission Possible 2008 is de diaconale werkvakantie naar Oeganda door 14 jongeren van de Chr. Geref. Kerk uit Hoofddorp in de zomer van 2008.

Waarom offeren Nederlandse jongeren hun vakantie op voor zo'n project?
De kinderen in Oeganda hebben een kansarme toekomst. Ze krijgen heel beperkt onderwijs, als ze dat al kunnen krijgen. Om ze meer les te kunnen geven, moeten er scholen en andere school voorzieningen aan te pas komen. Zij proberen die kinderen en alle anderen daar die hulp nodig hebben dat aan te bieden.

Wat houdt dat in?
Zij gaan daar een school bouwen waar de kinderen, naast de gewone lessen, ook leren om te gaan met gereedschap, zodat op die manier ze zelf kunnen verder werken aan een hoopvolle toekomst.
Ook hebben de weeskinderen daar onderdak nodig en andere activiteit is dat er zogenaamde “Family Houses” worden gebouwd, waar de kinderen opgevangen worden. Hierdoor krijgen deze weeskinderen de mogelijkheid dat zij niet 's nachts meer buiten hoeven te slapen, maar net als onze jeugd een dak boven hun hoofd hebben.
Er zullen door het team ook kinderactiviteiten worden georganiseerd, zodat de kinderen vermaak hebben.
Tot slot zal het team ook nog lesgeven in Oeganda, hierbij wordt gedacht aan: Engels om een betere communicatie op te bouwen met andere landen, Techniek om zelf Oeganda letterlijk beter op te bouwen en nog vele andere dingen, allemaal ten goede van de mensen die daar wonen.Wat is nodig om dit allemaal te realiseren?
Deze reis kost bij elkaar veel geld, zij vragen u daarom om een kleine gift (een grote mag natuurlijk ook) of dat u ze wilt sponsoren.

Giro: 3023973
Onder vermelding van: “Voor Oeganda”
Naam: Diaconie Chr. Geref. Kerk Hoofddorp
Plaats: Hoofddorp

Tot slot.
Wie meer wil weten, ze hebben een druk bezochte site en een nieuwsbrief die maandelijks wordt verstuurd, en gelezen.Tags: Aan het woord, Algemeen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL