‹ Online boeken/artikelenLuipaard ›
De andere waarheid
Gepubliceerd op 25-01-2008

Regelmatig lees je in de kranten berichten over Israël die zwaar uit het verband zijn gerukt. Zo ook vandaag in Nieuws.nl die de volgende grote kop had: Palestijnen doodgeschoten in school Westoever

Bij het lezen van het artikel bleek dat het om terroristen te gaan die een joodse school waren binnengedrongen en 3 studenten hadden neergestoken, vervolgens kon de bewaking verdere terreur voorkomen door deze twee als Israëlische soldaten verklede terroristen uit te schakelen.

Onderaan dit bericht staat nog een kleine toevoeging, dat leden van de Israëlische grenspolitie onder vuur genomen. Een agent werd doodgeschoten en een agent raakte gewond. Met andere woorden er had beter de kop: Israëliërs neergeschoten kunnen staan.

Tot slot wordt bericht dat het allemaal in de joodse nederzetting Kfar Etzion op de Westoever is gebeurd, met daarmee de intentie (?) dat dit gebied niet tot Israël zou behoren. Terwijl in werkelijkheid de Arabieren de daar wonende joden hadden vermoord in 1948 en vervolgens vele jaren dit gebied bezet hielden, totdat het in 1967 werd bevrijdt.


Tags: Israël, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech