‹ Dead Sea Discoveries, volume 14, number 1Bijbelquiz ›
Christenvervolging: China
Gepubliceerd op 08-02-2008

Het aantal arrestaties en opsluitingen van christenen in China is vorig jaar significant gestegen. Dat stelt China Aid Organisation (CAA), een Amerikaans bureau dat publiceert over vervolgde christenen in het communistisch geregeerde land waarin alleen geregistreerde kerken worden toegelaten.

Vorig jaar vonden zestig incidenten plaats waarbij christenen waren betrokken, een jaar eerder waren dat er 46. “Aangezien de overheid censuur toepast, moet het ware aantal incidenten veel hoger liggen”, beweert de organisatie.

Volgens CAA valt een patroon te ontdekken in de vervolging van christenen. De autoriteiten richten zich op vier doelen: huiskerkleiders, huisgemeenten in stedelijke gebieden, uitgevers en verspreiders van christelijke lectuur, en buitenlandse christenen die in China leven en werken. Dat de overheid zich richt op huiskerkleiders is een trend die in 2006 inzette, daarvoor mikte de overheid volgens CAA op de hele groep.

In 2007 werden 788 christenen het slachtoffer van vervolging. 693 van hen werden gearresteerd en korte of langere tijd vastgezet. Van deze groep zijn 415 leider, allemaal in de verboden huiskerken.

Op beschuldiging van het ontplooien van illegale religieuze activiteiten, werden vorig jaar 84 buitenlandse christenen uitgezet, tegen negen in 2006. Zeventig van deze buitenlanders kwamen uit Xinjiang, een provincie in het noordwesten. CAA: “Een grote zorg is dat in 2009, als de Olympische Spelen achter de rug zijn, de vervolging van gemeenten en christenen zal escaleren.” (Compass Direct)

Bron: OpenDoors


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker