‹ Biblical Studies Blog Carnival XXVIIBlauwe maansverduistering ›
De Israëlische muur
Gepubliceerd op 03-03-2008

U hoort niet in Jeruzalem, u kunt er geen rechten laten gelden, hier is niets dat aan u herinnert.
Nehemia 11:20


De Israëlische Westoeverbarrière of `Israëlische muur´ is één van de meest omstreden bouwprojecten, op de bouw van de vele huizen in Israël na. Reden van de bouw was het terugdringen van het terrorisme, dat dit gelukt is blijkt uit het feit dat sinds de bouw 5 jaar geleden nog maar één zelfmoordaanslag is geprobeerd uit te voeren. Dit in tegenstelling tot de vele tientallen in de periode daarvoor.

Het is echter niet de eerste keer dat Israëliërs een muur bouwden om zichzelf te verdedigen tegen vijandige buren. In het Bijbelboek Nehemia (hfd. 2-6) lezen we dat er toen ook al een muur gebouwd werd om precies dezelfde reden.

Frappant is dat ook toen een Arabier, Geshem, erbij betrokken was. De enige plek in de Bijbel overigens waar een Arabier bij naam wordt genoemd. Ook toen werden dezelfde argumenten, dezelfde propaganda en dezelfde dreiging gebruikt als nu. Hieruit blijkt maar weer dat na 2500 jaar er niets veranderd is.


Tags: Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij