‹ De Israëlische muurHallucinerende Mozes ›
Blauwe maansverduistering
Gepubliceerd op 04-03-2008

Op 20 februari 2008 was er weer een maansverduistering. Op zich niets bijzonders want maan- en ook zonsverduistering komen ongeveer om de 1,5 jaar voor. Bijzonder aan deze maansverduistering was dat de Aarde door de rand van de schaduwkegel heen ging. Je ziet dat aan de maankleur. Deels was de verduistering maar net aan. Het turkooise licht op de Maan komt van de ozonlaag op de Aarde. De ozonlaag blokkeert het rode licht van de Zon en laat het blauwe licht wel door. Dit maakt de randen van de Aarde blauwachtig.
De eerstvolgende maansverduistering is in december 2010.

Robert de Jong
Tags: Astronomie
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen