‹ Christenvervolging: IndonesiëDe amandelboom zal bloeien ›
Christenvervolging: Ethiopië
Gepubliceerd op 14-03-2008

De ochtenddienst van twee Ethiopische kerken is zondag 2 maart ruw verstoord door acht extremistische moslims die de kerkgangers te lijf gingen met kapmessen. Bij de brute aanval viel één dode, 23 mensen raakten gewond. Volgens ooggetuigen riepen de belagers na elke aanval ‘Allahoe Akbar’ (Allah is groter). De aanvallers vluchtten nadat lokale burgerwachten ingrepen.

De kerken – op een half uur lopen van elkaar – bevinden zich in de overwegend islamitische provincie Oromiya, vierhonderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad Addis Abeba. Onverhoeds stormden de acht mannen de kerkgebouwen binnen en vielen de christenen in het wilde weg aan. Eén man overleefde de aanval niet. Hij werd in zijn nek geraakt met een kapmes.

“We waren aan het bidden en plotseling hoorde ik iemand ’Allahoe Akbar’ schreeuwen,” aldus de vader van een vijfjarig slachtoffer, die in kritieke toestand in het ziekenhuis is opgenomen. “Ik schrok hevig toen ik mijn zoontje hard hoorde huilen. Mijn vrouw dacht dat hij doodging, maar hij heeft het overleefd. Zijn arm was opengesneden tot op het bot,” aldus de vader.

De daders zijn nog niet bekend. Wel berichtte de lokale politie aan de kerkleiders dat er in totaal 21 verdachten zijn gearresteerd in verband met de aanvallen. Volgens een lokale bron kwamen er steeds meer ex-moslims naar de kerkdiensten. In Ethiopië is ongeveer 45% van de bevolking moslim.

Bron: Open Doors


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen