‹ De amandelboom zal bloeienChristenvervolging: Algerije ›
Christenvervolging
Gepubliceerd op 17-03-2008

"Zalig zijn die vervolgd worden om der gerechtigheid wil, want hunner is het Koninkrijk der hemelen."
Mattheüs 5:10

Het is noodzakelijk dat wij weten wat de rechte oorzaak is van het vervolgd worden van hen die Christus ook nadrukkelijk in deze spreuk noemt. Hij rekent tot dezulken die vervolgd worden om der gerechtigheid wil. Het is de gerechtigheid van Christus door het geloof aangenomen. Dat is alleen de gerechtigheid van een zondaar voor God en tot God.

Het is ook de gerechtigheid van het leven, die een vrucht is van het voorgaande, waardoor men het kwade laat, ja, ook haat en het goede liefheeft en betracht. Zoals de zonde ongerechtigheid genoemd wordt, wordt de deugd genoemd „het goede.” Om die gerechtigheid moet de vervolging plaatsvinden. Dat moet de enige reden zijn van de vervolgers waarom zij vervolgen.

Zij vervolgen omdat de gerechtigheid van Christus als enige grondslag der zaligheid wordt geleerd en beleden en omdat ze die belijdenis met een rechtvaardige wandel in het geloof bekleden. De vervolgers weten met waarheid niet anders te zeggen dan dat ze iets doen wat ze niet na willen laten. Waarlijk, dit is voldoende om het vuur van de vervolging in de vijanden tegen hen te doen ontsteken en de haat van de wereld op hun hals te halen. Want er is niets waar de satan meer wordt door aangetast.

Matthaeus Jorna, predikant te Makkum
(”Klare spiegel der zaligen en rampzaligen”, 1686)

Bron: RD


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech