‹ De PalmstedenBabylon Tentoonstelling in het Louvre ›
Thamar
Gepubliceerd op 30-03-2008

Naast de eerder genoemde steden zijn er ook verschillende vrouwen die naar de Palmboom zijn vernoemd. Als eerste Thamar, de schoondochter van Juda, (Genesis 38:6ev.) wiens eerste man, Er, stierf, vervolgens gelost werd door diens broer Onan, maar ook stierf. Uiteindelijk deed zij zich voor als een hoertje en ging met Juda, de vader van haar twee gestorven mannen naar bed en via hem zwanger werd van een tweeling.

De tweede Thamar was een dochter van koning David en een zus van Absalom.(2 Samuël 13:1ev.) Ook haar geschiedenis is geen prettige, zij werd onder valse voorwendselen naar de slaapkamer van haar halfbroer Amnon gelokt en vervolgens door hem verkracht. Absalom, razend van woede, weet twee jaar later zijn slag te slaan en vermoord Amnon. De laatste vrouw is de dochter van Absalom,(2 Samuel 14: 27) die haar naar zijn zus vernoemde. Over deze persoon is verder niets bekend.

Veel Israëlische meisjes werden genoemd naar de palmboom, omdat deze als beeld werd gebruikt voor sierlijkheid en bevalligheid. (Hoogl. 7:7)


Tags: Dadelpalm, Flora, Personen
Gerelateerde onderwerpen: Dadelpalm

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken