‹ Een Ban om te mijden. Bouwstenen voor een bijbels-theologische verkenningDe levende wezens in Openbaring 7: 11 ›
OVer Staken
Gepubliceerd op 31-05-2008

De laatste weken heeft iedereen er last van gehad, ook zij die niet met het Openbaar Vervoer reizen: de staking van de treinen en bussen. Je kunt er boos om worden, je opvreten van ergernis, maar niets helpt. Er is een patstelling een ook volgende week ligt het OV plat.

Nu is het voor (bijna) een ieder een goed recht om te staken, echter het wordt twijfelachtig als zij daarmee derden duperen en zelfs bewust schade gaan toebrengen. Mensen kunnen niet meer op hun werk komen of hebben meer reistijd die geen van beiden niet vergoed wordt. Of nog erger je komt te laat bij een klant en verliest daardoor een belangrijke opdracht.

De vraag is dan ook het stakingsrecht legaal is als anderen daar de dupe van worden. Overal in de kranten lees ik dat alleen de reiskosten volgens OV normen (misschien) worden vergoed. Dit betekent dat de stakers bewust derden op kosten jagen en bewust schade toebrengen. Een ander punt is of de vakbonden zomaar kunnen stellen dat ze gratis vervoer aanbieden op kosten van de werkgevers. Dit is niet alleen schade toebrengen, maar bewust stelen van brandstof van deze werkgevers.

Het is dan ook onbegrijpelijk dat, hoewel volgens de wet personenvervoer er nog steeds een plicht tot vervoeren (art. 30) is, de verschillende overheidsinstanties niets doen, niets om te zorgen dat er weer openbaar vervoer komt, niets aan de diefstal op aanzet van de vakbonden.

Nog onbegrijpelijker is het dat ook "Christelijke" vakbonden, hun leden hiertoe aanzetten en daarmee bewust enkele van de 10 geboden overboord zetten.

Blijkbaar heeft geen van hen ooit gehoord over het "Jij geheel anders...". Ik kan nu de ondervonden schade doorbelasten richting deze vakbonden, maar dat zal ik niet doen. Voor mij zijn het zielige mensen die het criminele pad zijn opgegaan.


Tags: Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin