‹ De Gouden PoortAnemonen en Klaprozen ›
Mission Possible (3)
Gepubliceerd op 01-06-2008

Dit is het vervolg van de serie Mission Possible, waarin wordt beschreven over de achtergronden van dit project en hoe de deelnemers zich erop voorbereiden, eerdere artikelen zijn hier te bekijken.

In het golvende Oegandese landschap kijk je je ogen uit. In het regenseizoen zie je de heuvels langzaam van dor naar groen kleuren en de stoffige wegen veranderen in modderpoelen. Maar de brede lach van de Oegandezen verandert echter niet snel.Overal waar je komt joelen de kinderen je vrolijk na. Als je de stad Masaka achter je laat, kom je bij een berg die nog aardig zwaar te beklimmen is. Maar bovenaan vind je een prachtig uitzicht. En: de school van de Oegandese dominee Pastor Grace. Er is veel veranderd sinds Pastor Grace van Livingstone hoorde. Acht jaar geleden struikelde hij ’s nachts over een straatkind en het harde leven van deze kinderen liet hem nooit meer los. Samen met Livingstone bouwde hij een primary school, een nursery school en zeven familiehuisjes voor kinderen zonder familie, zodat ook zij een eigen plek hebben. Samen vormen de kinderen een hecht gezin. Het primitieve leven zonder elektriciteit en stromend water is misschien even wennen. Maar de blijdschap om dat jij voor hen gekomen bent straalt van de kinderen af.

Als je dit leest krijg je toch haast al zin om te gaan is het niet? Veertien jongeren uit Hoofddorp gaan in de zomer van 2008 naar Oeganda, naar dat plaatsje Masaka. Daar gaan we drie weken lang bouwen, lesgeven en de kinderen daar een onvergetelijke tijd bezorgen.

In deze zomer zullen we daar een vakschool bouwen, een nursery afbouwen en sanitaire voorzieningen aanleggen. Ons project richt zich op de kinderen, dus gaan we ook onderwijs geven, activiteiten organiseren en met ze sporten.

Ons ideaal is dat wij met die veertien jongeren naar Oeganda kunnen gaan. We zijn hard bezig met allerlei acties. We moeten er hard voor werken, maar met Trouw Idealen kunnen we naar Oeganda, en kunnen we misschien zelfs extra dingen daar doen voor de bevolking. Help jij ons ons ideaal te verwezenlijken?

Voor meer informatie:

www.oeganda2008.nl
www.missionpossible2008.hyves.nl
oeganda2008 at gmail dot com

Giro 2023973
Onder vermelding van ‘Voor Oeganda’
Naam: Diaconie Chr. Geref. Kerk Hoofddorp
Plaats: Hoofddorp


Tags: Aan het woord

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Sieraden algemeen