‹ De Gouden PoortOnline Books: Ancient Hebrew: A Student Grammar ›
Anemonen en Klaprozen
Gepubliceerd op 04-06-2008

Medeblogger Ferrell Jenkins heeft een paar keer geschreven over Klaprozen en Anemonen. Deze 2 planten zijn allebei giftig en komen allebei voor in Israël en het Middellandse Zeegebied. Echter hoe kan men snel de verschillen ontdekken?

De Klaproos (Papaver rhoeas) is een echt lid van de Papaver familie (Opium!!!) en is herkenbaar aan zijn zaaddozen welke de Anemoon (Anemone coronaria) niet heeft. Hieronder 2 foto's om de verschillen duidelijk te maken, waarbij niet direct op de kleur gelet moet worden.

Klaproos (Papaver rhoeas)

Anemoon (Anemone coronaria)

Foto's afkomstig van Wikipedia.


Tags: Anemoon, Flora, Klaproos
Gerelateerde onderwerpen: Anemoon, Klaproos

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs