‹ Geef de keizer wat des keizers is Naaman de boogschutter ›
Nieuwe Bijbel
Gepubliceerd op 18-08-2008

Het verlies van je Bijbel betekent dat je toch weer opzoek gaat naar een nieuwe Bijbel. Natuurlijk heb je in huis veel verschillende soorten Bijbels en vertalingen. Echter deze behoren om een één of andere persoonlijke reden geen van allen tot het soort die als vervanging kon dienen van mijn oude.
Sommigen zijn te groot, bij anderen zijn de letters weer te klein en de meest voor de hand liggende reden is, dat het vaak om vertalingen gaat die je als secundaire bron wil gebruiken.

Daarom besloot ik vandaag tussen de dagelijkse bezigheden door naar Gebr. Koster te gaan, een winkel die mij stellig kon helpen of adviseren bij de aanschaf van een nieuwe Bijbel. En inderdaad, zij hadden een grote hoeveelheid Bijbels, waar je uit kon kiezen. Op zo'n moment besef je dat we in een rijk land wonen. Een geschikte Nederlandstalige Bijbel heb ik helaas niet gevonden (dat lag meer aan mijn hoge specifieke eisen, dan aan hun), maar ter vervanging van mijn handzame Hebreeuwse en Griekse Bijbels zag ik een schitterend exemplaar waarin beiden gecombineerd zaten. Het betreft een uitgave van The Trinitarian Bible Society, uit 1998 met een duidelijk leesbare letter, een brede marge waar je nog van alles kan opschrijven en een tekstkritisch apparaat bij het Oude Testament. Het Nieuwe Testament is de Textus Receptus van Scrivener en het Oude Testament is de BHS. De prijs viel ook reuze mee: 25 Euro

Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs