‹ Het hoeden van schapen...Avondrood ›
Herfst
Gepubliceerd op 17-10-2008

Voor tuinliefhebbers is de herfst een van de ergste perioden van het jaar, tenminste dat stel ik me zo voor. Ik zie mensen met grote bezems, grote blazers de bladeren, die nu in grote getale vallen wegwerken. Je hoort ze foeteren dat hun GFT-container te klein is en dat de hoeveelheid bladeren toch wel erg groot is. De mensen van het spoor zul je binnenkort ook wel horen: vertraging want er liggen bladeren op het spoor.

Ik stoor me daar niet zo aan, voor mij is de herfst één van de mooiere jaargetijden. De vele kleuren van de bomen daar kan ik intens van genieten. Het geritsel van de bladeren als je door het bos loopt. En de bladeren die in mijn tuin liggen? Ach, die wordt netjes over enkele borders gedeponeerd zodat de bloembollen eronder veilig de winter overleven. En natuurlijk in een hoekje worden de bladeren extra hoog opgestapeld voor mijn jaarlijkse gast: de egel.


Tags: Herfst, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Herfst

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen