‹ Gezegende KerstBijbelgedeelte voor Oud en Nieuw ›
Astronomie in Job: Draak
Gepubliceerd op 23-12-2008

בְּ֭רוּחֹו שָׁמַ֣יִם שִׁפְרָ֑ה חֹֽלֲלָ֥ה יָ֝דֹ֗ו נָחָ֥שׁ בָּרִֽיחַ׃

Met Zijn adem blaast Hij de hemel schoon, Zijn hand doorboort de kronkelende slang.

Job 26: 13

Door veel commentaren wordt naar analogie van Jes 27: 1 gedacht dat het gaat om een grote slang, hetzij in de zee of op het land, daar in beide versen het bijwoord, vluchtig, welvliedende, wegwemelende wordt gebruikt. Een andere mogelijkheid is dat het om een sterrenbeeld gaat, zoals bijvoorbeeld in de kanttekeningen van de Statenvertaling wordt vermeld. Nu zijn er verschillende slang/draak-achtige sterrenbeelden die allen van oude oorsprong is. Een van deze sterrenbeelden is Draco (Draak) welke zich om de Poolster wentelt.


Tags: Astronomie, Job, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech