‹ De verdwenen christenen Schepping en vertaling ›
Radiolaria
Gepubliceerd op 31-01-2009

Of spreek tot de aarde, en zij zal het u leren; ook zullen het u de vissen der zee vertellen. Wie weet niet uit alle deze, dat de hand des HEEREN dit doet?

Job 12:8-9

In de Bijbel zijn verschillende teksten die verwijzen naar de natuur als bewijs dat God deze geschapen heeft. Aan verschillende van deze teksten moest ik denken toen ik voor eerst het foto's zag van "radiolaria", ook wel stralendiertjes genoemd. Ze zijn een groep van zeer kleine, eencellige organismes die behoren tot de Protisten.

Er valt heel veel over te vertellen, maar het beste is gewoon genieten van hun schoonheid, hieronder twee tekeningen uit Ernst Haeckel's Kunstformen der Natur en Sijthof's Wonderen van het Heelal. Zijn het geen waren bouwwerken?


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech