‹ AlruinDe zaden van de Johannesbroodboom ›
Bijbelse plaatsen
Gepubliceerd op 18-03-2009

Vernieuwde website over Bijbelse plaatsen on-line

Het zoeken naar achtergrondinformatie over Bijbelse plaatsen kan vanaf vandaag simpel via www.bijbelseplaatsen.nl. Deze totaal vernieuwde website is professioneler en heeft een eigentijdse uitstraling. Ze biedt nog véél meer informatie dan voorheen over de meeste Bijbelse plaatsen en landen, diept de achtergronden bijbels-theologisch uit en behandelt diverse christelijke thema’s. Verder omvat ze duizenden one-liners. Het doel van de website is zowel jongeren als ouderen handvatten te bieden voor kennis van bekende en onbekende Bijbelse plaatsen en landen. Initiatiefnemer ds. Reinier van den Berg is uitermate tevreden met het resultaat. Na jarenlange arbeid hebben we een mooi eindresultaat.

Als reisleider naar Israël,Turkije en Egypte heeft ds. Reinier van den Berg veel ervaring. Zijn kennis heeft hij in boek en tijdschrift verwoord en ook op internet gezet. Dat was de voorloper op de huidige site van bijbelseplaatsen.nl. Op die vorige site stond al veel informatie, maar gezien de ontwikkelingen op grafisch en technisch gebied, wilde ik het graag nog verder professionaliseren. Daarom ben ik samen met Stichting Reformatica om tafel gaan zitten voor vernieuwing van de site.

Stichting Reformatica

"Als eerste hebben we een strategie bepaald voor de website", vertelt ds. C. van de Worp, voorzitter van Reformatica. "Vraag één is altijd, wat willen we met deze site. Op basis daarvan kunnen we het ontwerp maken. Daarvoor hebben we de expertise van Kliper Media (een bedrijf in ict-ontwerp) ingeschakeld. Zowel het grafische en technische gedeelte hebben zij voor hun rekening genomen. Het huidige ontwerp sluit aan bij de eisen van deze tijd. Er is een goede basis neergezet, waar we nu steeds verder op kunnen bouwen."

Toekomst

Wat betreft de toekomst zijn er voldoende ideeën de website te blijven uitbreiden. "We zijn dankbaar dat we dit jaar de vernieuwde website online hebben. Maar dat betekent niet dat we stil zitten, integendeel. We blijven kijken hoe we meer informatie toe kunnen voegen. Er kunnen bijvoorbeeld lespakketten van scholen voor gemaakt worden. Via een zoekopdracht kunnen ze dan achtergrondinformatie van onze site afhalen", licht Reinier van den Berg toe. "En op termijn willen we ook videoverslagen toevoegen."


Tags: Atlas
Gerelateerde onderwerpen: Atlas

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij