‹ ZeehondenDenningen - Luhith ›
Birkat HaChamah, 2009
Gepubliceerd op 07-04-2009

Morgen is het Birkat HaChamah, de zegening van de zon, is een vrij onbekend Joods feest welke eens in de 28 jaar wordt gehouden. De afgelopen dagen is er door verschillende mensen over geschreven, zoals in de synagoge of sjoel aangekondigd dat de volgende ochtend Birkat hachama opgezegd zal worden. Deze wordt uitgesproken vanaf het moment van het eerste verschijnen van de zon tot het moment dat de zon in haar geheel zichtbaar is (dit duurt ong. 2½ minuut). Het tijdstip is (als we de Bilt als observatiepunt nemen) om 6:59 uur.
Denk erom om niet rechtstreeks in de zon te kijken, dit is nog steeds zeer slecht voor onze ogen. Geadviseerd wordt om met een echte eclipsebril te kijken, heeft u deze niet tot uw beschikking dan is een CD-rom ook geschikt (waarbij men niet door het gat in het midden moet kijken ;), zolang men maar niet al te lang kijkt.

Veel kijkplezier.Tags: Astronomie, Zonsverduistering
Gerelateerde onderwerpen: Astronomie, Zonsverduistering

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken