‹ LenteBoeken Egyptica online ›
Genesis 10
Gepubliceerd op 27-04-2009

Er zijn van die hoofdstukken in de Bijbel die snel worden overgeslagen, zo'n hoofdstuk is Genesis 10 waarin de oorsprong van de diverse volken in een stamregister wordt aangegeven. Om zo'n hoofdstuk inzichtelijk te maken is het handig als je een goede kaart bij de hand hebt.

Probleem was echter dat alle Bijbelse atlassen die ik in mijn bezit heb nou net niet deze kaart gaven. Ook op internet waren niet zoveel goede kaarten. Het geval wilde dat ik ooit zelf zo'n kaart heb gemaakt in het papieren tijdperk. Dus bij gebrek aan beter (en er zijn natuurlijk veel verbeteringen nodig) heb ik hem ingescand. (Het beste kun je op de kaart klikken om de verschillende landen te vinden)


Als er mensen zijn die een betere kaart hebben of ergens op internet eentje weten, laat het me weten.


Tags: Genesis, Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech