‹ 1000 Antieke Plaatsen op LiviusNog meer boeken Egyptica online ›
Een dier te veel
Gepubliceerd op 01-05-2009

Iets waar ik me ontzettend aan kan ergeren is het feit dat als de zomer er weer aankomt er mensen zijn die dan hun dier langs de kant van de weg zetten. Ieder jaar is het weer een terugkomend fenomeen. Soms worden de dieren zelfs vastgebonden aan een boom, anderen worden gewoon (letterlijk) uit de auto gegooid. Een paar jaar geleden zat er zo een kat bij ons onder de auto, die volledig getraumatiseerd was, nu jaren later begint dat eindelijk over te gaan.

Vandaag zette ik mijn auto neer op het parkeerterrein van een klant en daar zat een konijn, volledig uitgehongerd. Toen ik naar hem toeliep kwam hij direct naar me toe, een teken dat het een tam konijn is, een wild konijn zou nl. meteen weg huppelen. Maar wat doe je ermee? Gelukkig was kwam er net nog iemand aan en die wou dat konijn wel mee naar huis nemen, ze was toch al van plan om een huisdier te nemen. Dit konijn had dus het geluk om weer een onderdak te krijgen, want zonder dit zou het absoluut verhongeren, omdat het nooit geleerd heeft zelf voor voedsel te zorgen.


Ik kan dan ook iedereen aanbevelen, denk na wanneer je een huisdier neemt. En als het dan echt niet anders kan, breng het naar een asiel.


Tags: Fauna, Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel