‹ Schepping en EvolutieEendekuikentjes ›
Christenvervolging en antisemitisme
Gepubliceerd op 04-05-2009

De laatste jaren zie je dat zowel de christenvervolging als het antisemitisme steeds meer toenemen. Nieuw is het fenomeen dat beiden ook steeds vaker voorkomen in westerse landen, meestal is het dan zo subtiel dat je "technisch" nog net niet kan spreken over antisemitisme of christenvervolging, maar het is ook net weer iets meer dan pesten.

Wat moeten we bijvoorbeeld denken aan het volgende nieuwsbericht, de Britse luchtvaartmaatschappij BMI heeft de christelijke stewardess Lisa Ashton op staande voet ontslagen, omdat ze weigerde een abaya (een soort boerka) te dragen, omdat ze was ingepland voor een vlucht van Londen naar Saoedi-Arabië. Deze Britse luchtvaartmaatschappij vond het verder "gepast" dat "van het vrouwelijke vliegpersoneel in de openbaarheid verwacht wordt dat het achter de mannelijke collega’s loopt, zonder rekening te houden met rang of stand." dit uit respect voor de islamitische cultuur. Zover ik begreep uit de berichtgeving was haar geen alternatief werk aangeboden.
Nu zou je kunnen zeggen dat dit een incident is, ware het niet dat al eerder soortgelijke situaties waren met andere christelijk personeel.

Tekenend is dan ook het volgende "incident" van deze luchtvaartmaatschappij, ze heeft uit "respectoverweging" Israël van de elektronische landkaart verwijderd die de passagiers tijdens vluchten van Londen naar Tel Aviv (in Israël) werd getoond. Dit was uit respect zodat eventuele islamitische passagiers zich niet beledigd zouden voelen (waarom gaan ze dan naar Israël?). Verder werden bij het landen (in Israël) plaatsnamen op de schermen gedisplayed toen Engeland het daar nog voor het zeggen had.

Als we vanavond doden herdenken, laten we dan ook eens nadenken hoe we een herhaling kunnen voorkomen. Sommige landen en groeperingen zijn druk bezig om dit te ondermijnen, jaarlijks worden er enige duizenden christenen vermoord, duizenden aanslagen op zowel joden als christenen. En denk niet dat dit alleen in het buitenland is, ook in de Nederland zijn er politici die dolgraag iedere herinnering aan christenen en joden willen vernietigen.



Bronnen:
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article6169989.ece
http://www.pi-news.net/2009/05/britische-fluggesellschaft-loescht-israel/#more-57896
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/131122


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin