‹ HethietenKassia ›
Bijbelse plaats Ur weer Iraaks
Gepubliceerd op 13-05-2009

UR - De Iraakse stad Ur, waar volgens de Bijbel Abraham werd geboren, is woensdag teruggekeerd naar Iraaks bestuur. De historische plaats werd sinds de Amerikaans-Britse invasie van 2003 door Amerikaanse militairen bezet.De gouverneur van de provincie waar Ur ligt, Talib Kamil al-Hassan, zei woensdag bij de feestelijke teruggave dat ,,de Ziggurat van Ur officieel van onze Amerikaanse vrienden is teruggenomen''. Hij beklemtoonde daarbij dat Abraham er werd geboren, ,,de vader van profeten en godsdiensten''.

De ruïnes van het achtduizend jaar oude Ur vormen een van de oudste en indrukwekkendste monumenten van het moderne Irak. Zo staat er een enorm verhoogd platform, een ziggurat, uit het derde millennium voor Christus. Ur was een belangrijke stad van de Sumeriërs in het zuiden van het huidige Irak. Ur bleef tot de tijd van Alexander de Grote, slechts enkele eeuwen voor Christus, een belangrijke stad.


Tags: Atlas
Gerelateerde onderwerpen: Atlas

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij