‹ MosterdDe veldslag bij Sodom ›
Vogelmelk
Gepubliceerd op 30-05-2009

En er werd grote honger in Samaria; want ziet, zij belegerden ze, totdat een ezelskop voor tachtig zilverlingen was [verkocht], en een vierendeel van een kab duivenmest voor vijf zilverlingen.

2 Koningen 6:25

Met duivenmest in bovengenoemd vers wordt volgens sommigen de Vogelmelk (Ornithogalum umbellatum L.) bedoeld. Reden voor mij om de bollen van deze plant in mijn tuin te poten, nu is de eerste bloem zichtbaar.

De plant wordt ook wel de “Ster van Bethlehem” genoemd. De bloemen verschijnen in een schermvormige tros, waarbij de stelen van de onderste bloemen veel langer zijn dan die van de bovenste, zodat alle bloemen op gelijke hoogte op ongeveer gelijke hoogte komen en een schijnbaar scherm vormen. Bloemdekbladen van binnen wit, van buiten groen met witte rand. De bladen zijn plat en ca. 2-8 mm breed en hebben een duidelijke witte middennerf. In het wild komt de plant voor op vrij open plaatsen, op vochtige, matig voedselrijke grond in graslanden, bermen en loofbossen.


Tags: Flora, Kerst, Ster van Bethlehem, Tuin, Vogelmelk
Gerelateerde onderwerpen: Kerst, Vogelmelk

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken