‹ Nog meer boeken Egyptica online...Wijnstok ›
Granaatappel
Gepubliceerd op 21-06-2009

Ik ben tot den notenhof afgegaan om de groene vruchten der vallei te zien; om te zien, of de wijnstok bloeide, de granaatbomen uitbotten.
Hooglied 6: 11

Met רמּן / רמּון wordt de Granaatappel (Punica granatum) bedoeld en is een struik of kleine boom, die zelden hoger dan 4 meter wordt. De bladeren zijn smal en hebben een prachtig groene kleur. De vruchten zijn een lekkernij.

Het oorspronkelijke gebied schijnt Perzië en omliggende gebieden te zijn geweest, maar reeds in oude tijden was hij ook in Egypte bekend, zoals talrijke piramide-vondsten en ook afbeeldingen bewijzen.
Tags: Flora, Granaatappel, Hooglied
Gerelateerde onderwerpen: Granaatappel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin