‹ ZwerfafvalFeministische problemen in Biblioblogland ›
Bethsaida
Gepubliceerd op 01-09-2009

Bethsaida is een dorpje in de buurt van het Meer van Galilea en zeer geschikt om er rond te wandelen. Niet alleen de ruïnes zijn interessant, maar er is ook een aardig park in de buurt, waar je op je gemak langs de Jordaan kan wandelen. In de Bijbel zelf wordt niet altijd even positief over deze plaats gesproken: Wee u, Chorazin! wee u Bethsaida! want zo in Tyrus en Sidon de krachten waren geschied, die in u geschied zijn, zij zouden zich eertijds in zak en as bekeerd hebben. (Mat 11:21)

Desnietemin is het een plaats waar je even tot je zelf kan komen. Zoals al gezegd je kunt er heerlijk wandelen, zolang je op de paden blijft, zie mijn Wonderlijke avonturen met een wonderboom, waar ik vorig jaar over schreef en zzich hier afspeelden. Is het warm weer dan kun je heerlijk pootje baden in een van de vele stromen.

In mijn archief zocht ik nog naar een foto van Bethsaida zelf, maar helaas die ontbrak. Het geval wil nl. dat toen ik daar samen met vrouw en dochter was, er werd gevraagd bij de ingang of we het dorpje zelf ook wilden bekijken, waarop mijn vrouw en dochter beiden tegelijkertijd uitriepen: No! Ze waren helaas al te lang met mij langs de vele ruïnes en opgravingen geweest en wilden nu eens van de natuur genieten. Geëmancipeerd als ik ben, moest ik "helaas" hieraan gehoor geven.


Tags: Atlas, Bethsaida, Plaatsen
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Bethsaida, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij