‹ De drooglegging van de EufraatDe rivier Ulai ›
Bodypainting
Gepubliceerd op 10-10-2009

Op een vroege ochtend werd de dierenverzorger van een lokale dierentuin gebeld dat de laatste zebra dood was gegaan en dat hij direct moest komen. Bij de poort aangekomen zag hij al grote massa's mensen wachten totdat de poort open zou gaan. Eenmaal in de kamer van de directeur aangekomen, bleek inderdaad dat de zebra dood was en dat ze voordat de poorten open gingen er een oplossing moest komen, want het dier was zo populair dat alle mensen juist hiervoor in de zoo kwamen. Geld was er niet, want dat had de directeur gebruikt voor zijn villa.

Nu was er nog ergens een oud pak van een ezel en besloten werd dat de dierenverzorger deze zou "bodypainten" zodat die er uit zou zien als een zebra. Vervolgens zou hij, want hij wilde zijn baan niet verliezen, het pak aan doen en zich voor de populaire zebra uitgeven. Het ging hem perfect af, in het begin nog wat voorzichtig rondlopen, daarna wat huppelen en de sprongen werden steeds hoger. Op een gegeven moment sprong hij over de muur zo in het hok waar de leeuwen stonden. Verstijft zag hij dat een grote leeuw langzaam op hem afliep. Toen hij dacht dat zijn laatste uur had geslagen, hoorde hij in zijn oor de directeur fluisteren: hou je mond of het is voor ons allebei afgelopen...

Volgens mij is dit het ware verhaal achter het drama in de dierentuin van de Gaza-strook. Sinds de Hamas daar aan de macht is, zijn vele dieren uit de ze plaatselijke dierentuin opgegeten of van honger doodgegaan. Zo zijn van de week de laatste twee zebra's van de honger gestorven. Maar de 'show must go on', dus bedacht men de volgende truc om het publiek toch te vrede te stellen: men neme twee ezels en verve die met mooie strepen. Niemand die het ziet, enne hou je mond of het is voor de dierentuin het einde...


Tags: Humor, Politiek, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel