‹ BabylonQuizvraag van de week ›
Koningin van Scheba
Gepubliceerd op 21-10-2009

In 1 Koningen 10 lezen we over de koningin van het land Scheba, welke afreisde naar koning Salomo, nadat zij van diens grote wijsheid had gehoord. Als geschenken nam ze goud, specerijen en edelstenen mee voor hem. Ze was zo onder de indruk van Salomo's wijsheid en rijkdom dat ze zijn God zegende, waarop Salomo haar "alles gaf wat zij verlangde" (1 Kon. 10: 13). De joodse historicus Flavius Josephus interpreteerde dit als een seksuele relatie. Vermoedelijk lag het land in het tegenwoordige Ethiopië of in het zuiden van Arabië. Volgende de Ethiopische Kebra Negast heette zij Makeda en de huidige keizerlijke familie van Ethiopië beweert dat zij afstamt van deze koningin.

In ieder geval is het land Scheba, ongeacht of het nu in Ethiopië of in het zuiden van Arabië lag, het zuidelijkste land welke wordt genoemd in de Bijbel.


Atlas Aantekeningen bij de Bijbel


Tags: Personen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen