‹ 'Christen zijn op je werk'Hoe bestaat het? ›
Quizvraag van de week
Gepubliceerd op 01-11-2009

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om een oplossing te geven. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:
Ik dacht dat het een makkelijke vraag was, maar gezien de aarzelende en foute antwoorden, vooral van hen die via de email of sms antwoorden (bang zeker om af te gaan voor het grote publiek) was het voor de meesten een moeilijke vraag. Het ging inderdaad om Bildad de Suhiet die dit zei in Job 8:9: Want wij zijn van gisteren en weten niet; dewijl onze dagen op de aarde een schaduw zijn. Hij zei dit omdat hij hiermee aangaf dat we te kort leven om enige kennis te verkrijgen over de zaken van God. Ons spreekwoord "ik ben niet van gisteren" is hiervan afgeleid.

De vraag van deze week:
Twee profeten, ze luisteren naar de zelfde naam. De eerste uitspraak van de ene profeet is gelijk aan laatste van de andere profeet. Hoe heten deze profeten, om welke uitspraak gaat het en waar in de Bijbel kunnen we deze uitspraak vinden.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin