‹ Encyclopedia JudaicaWebsite Nieuws ›
Quizvraag van de week
Gepubliceerd op 21-11-2009

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:
Ondanks enige verwarring aan het begin van de week van mijn kant uit. Ik had nl. volledig over het hoofd gezien dat meerdere Farao's bij name worden genoemd, was er toch één correct antwoord. De strikvraag zat in het tweede gedeelte waar stond waarom men zijn hulp inriep. en de enige farao wiens hulp men inriep was farao So, waarop koning Hosea een beroep doet als hij in opstand komt tegen de Assyrische overheersing (2 Kon 17:4). Deze So was zeer waarschijnlijk Osorkon IV van Tanis, de zoon van Sheshonq V bij koningin Tadibastet II.


De vraag van deze week:
Deze week een extra moeilijke vraag, vooral voor hen die geen Hebreeuws kennen: In het Hebreeuws is eindrijm een onbekend gegeven, toch is er één voorbeeld te vinden. Waar in de Bijbel is dat en door wie werd het gemaakt en ter gelegenheid van welke gebeurtenis.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin