‹ De reigerWebsite Nieuws ›
Tatoeage, het Nieuwe Rijk
Gepubliceerd op 24-11-2009

In het verleden heb ik verschillende malen geschreven over tatoeages en dan vooral over fouten in de tekst. Sinds vandaag staan de kranten bol vanwege een ludieke actie van, de voor mij onbekende groep, "Het Nieuwe Rijk" welke de afgelopen dagen in verschillende Nederlandse steden een folder hebben verspreid, die uitlegt hoe burgers hun Burgers Service Nummer op hun linkerarm kunnen laten tatoeëren.

Vooral het uiterlijk, het lijkt op een overheidsfolder die beweert een aanvulling te zijn op de folder over het biometrische paspoort van 21 september, is verschillende politici in het verkeerde gat geschoten. Inmiddels waarschuwt het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor de folder en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld doet zelfs aangifte. Wie de folder niet heeft ontvangen en in zijn geheel wil lezen verwijs ik naar de website van GebrokenPennen.

Nu kunnen we allemaal ontzet zijn over deze folder, maar feit is wel dat deze groep precies de vinger op de zere plek heeft gelegd. De Nederlandse politiek is dezelfde weg ingeslagen als controlestaat zoals het nazi- en het oude communistische Russische regime. Alleen de technieken zijn anders. De opslag van biometrische informatie, gekoppeld aan het reispatroon van burgers die in het bezit zijn van een OV-chipkaart is in volle gang en binnenkort komt daar het volgen van alle auto's bij. Ik denk dat het dan ook goed is om als burgers ons te bezinnen of we wel deze weg in willen gaan en zoniet of we dan geen aangifte moeten doen tegen deze politici die wel deze weg in willen gaan. Het meest frappante in deze hele situatie is wel dat juist een christelijk kabinet deze besluitvorming voert, terwijl juist zij beter zouden moeten weten. Tenzij hun kennis van de Bijbel zo klein is dat ze de tekst in Openbaring 13:16-17 niet kennen: Verder liet het bij alle mensen, jong en oud, rijk en arm, slaaf en vrije, een merkteken zetten op hun rechterhand of op hun voorhoofd. Alleen mensen met dat teken – dat wil zeggen de naam van het beest of het getal van die naam – konden iets kopen of verkopen.

Voor wie meer over het "merkteken" wil weten, zie hier.


Tags: Politiek, Tatoeage
Gerelateerde onderwerpen: Politiek, Tatoeage

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken