‹ In Abraham's schoot zittenPapyrusboten ›
Rachel verwacht Lea gekregen...
Gepubliceerd op 08-12-2009

Als er een bekende gastprediker in een dienst komt dan is het meestal niet verwonderlijk dat de kerk voller zit met allerlei mensen die deze dominee willen horen, daarbij hun eigen dienst verzuimend. Want, zo zeggen zij, zo'n schitterende dienst kun je niet missen.

Zo ook afgelopen zondag bij ons in de kerkdienst, een bekende dominee zou komen spreken en de zaal was overvol, blijkt dat deze dominee niet kon komen vanwege een dubbele afspraak. Iets wat natuurlijk alleen veelgevraagde dominees overkomt. Je kon aan het stilzwijgen merken dat veel mensen zwaar teleurgesteld waren omdat ze nu een "tweederangs" dominee moesten aanhoren.

De dominee voelde dat zeer goed aan en zijn openingswoorden waren veelzeggend: Rachel verwacht Lea gekregen. En hij bleek dit waar te maken, deze man wist op zeer innemende manier, niet lettend op de tijd, het Woord van God van de kansel te preken. Je zag dat de vele teleurgestelde mensen rechtop gingen zitten, sommige op het puntje van de stoel (jij wij hebben het luxe, geen harde banken maar heerlijke stoelen) en gingen luisteren. Zo blijkt maar weer, dat we niet moeten afgaan op de roem van een prediker, maar gewoon moeten luisteren naar wat hij te zeggen heeft.

Voor hen die het willen weten: volgende week komt Billy Graham bij ons in de dienst (of anders een plaatsvervanger).


Tags: Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel