‹ ChristenvervolgingVolkstellingen ›
Quizvraag van de week
Gepubliceerd op 13-12-2009

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:
Het waren de ouders van Ezau, Izak en Rebekka, die zich ergerden aan zijn vrouwen. Ezau was getrouwd met de Hethitische Judith (de dochter van Beeri; Gen. 26:34) en de Hethitische Basmath ook wel Ada genoemd (de dochter van Elon; Gen. 26:34, 36:2). In Gen. 36: 2 wordt ook nog de Hevitische Aholibama (de dochter van Ana, de dochter van Zibeon) genoemd, of dit dezelfde persoon is als Judith of dat hij hier later mee getrouwd is, is onduidelijk.
Nadat hij het advies hoorde welke zijn ouders gaven aan zijn tweelingbroer Jakob, trouwde hijmet zijn (half)nichtje Mahalath (de dochter van Ismael; Gen. 28: 9).


De vraag van deze week:
Als profeet maak je soms de gekste dingen mee. Zo moest deze profeet 3 jaar lang naakt rondlopen om een boodschap duidelijk te maken. Wie was deze profeet.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs