‹ Ingezonden brief nav. Kairos-documentLezing: Ster van Bethlehem ›
Christenvervolging: Nederland
Gepubliceerd op 21-12-2009

Dat het christendom in Nederland het steeds zwaarder krijgt blijkt uit steeds weer nieuwe berichten. Tot nu toe bleef het meestal bij pesterijtjes, zoals in Amsterdam waar de GVB gelijk heeft gekregen dat iemand geen kruis meer mag dragen. Of christelijke hulporganisaties die hun geloofsprincipes opzij moeten zetten. Naast de vele wekelijkse meldingen dat kerken worden beklad.

De haat tegen het christendom is echter vandaag weer een nieuwe fase ingegaan. De Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) van het ministerie van Justitie dwingt een christelijke asielzoekster te scheiden van haar man en zich te bekeren tot de islam. Op deze manier kan zij opnieuw een islamitisch huwelijk sluiten met haar man en uitgezet worden naar Afghanistan. Nu is het zo dat volgens de wet asielzoekers alles moeten doen wat in hun macht ligt om terug te keren naar hun vaderland. En volgens justitie valt van geloof veranderen, scheiden en opnieuw trouwen daar ook onder. Dat hiermee de grondwet opzij wordt gezet is slechts een detail. Gelukkig eist de ChristenUnie nog om opheldering, maar het moge duidelijk zijn dat dit een achterhoede gevecht is.

Ik verwacht dan ook dat de komende jaren, de druk op christenen in Nederland steeds groter wordt. We zullen vaker in de kranten lezen dat klokken niet meer mogen worden geluid, kinderen van school worden gestuurd. Honderden ambtenaren ander werk moeten zoeken.


Tags: Christenvervolging
Gerelateerde onderwerpen: Christenvervolging

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij