‹ Gezegende KerstSter van Bethlehem ›
Ster van Bethlehem
Gepubliceerd op 25-12-2009

Als we in deze periode spreken over de "Ster van Bethlehem", dan denken we meteen aan de ster zoals die in Mattheüs wordt beschreven. Nu zijn er ook diverse planten zo genoemd en een daarvan is de Vogelmelk (Ornithogalum umbellatum), welke ook nog eens voorkomt in de Bijbel (2 Kon. 6:25).

Maar hoe komt deze plant aan zijn bijnaam "Ster van Bethlehem"? In het Midden-Oosten, met name in het oude Israël en in Syrië, golden de lelies (Vogelmelk is een lelieachtige) als het symbool van zuiverheid, onschuld en maagdelijkheid en in het voorjaar zijn er hele velden mee bezaaid, bijvoorbeeld rond Bethlehem. Dat is dan ook de verklaring van de naam Ster van Bethlehem.


Tags: Flora, Kerst, Ster van Bethlehem
Gerelateerde onderwerpen: Kerst

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken