‹ Kerken: TenerifeReferenties ›
Quizvraag van de week
Gepubliceerd op 31-01-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:
Het was Job die zijn dochters deze namen gaf (Job 42:14). Keren-Happuch קֶרֶן הַפּוּךְ "hoorn voor verf", of in moderne bewoordingen een "poederdoos" of "make-up doos". Oosterse vrouwen hebben al eeuwen de gewoonte om hun gezichten te verfen, en dan vooral hun oogwimpers (Jer. 4:30). De andere dochter die "kaneelstokje" werd genoemd was Kezia קְצִיעָ֑ה (of Kesia) van de Kassia struik, ze is de enige vrouw in de Bijbel die deze naam heeft. Echter in Psalm 45, het liefdeslied, wordt een beschrijving gegeven van de schoonheid van de vrouw. Zo lezen we dat haar kleren zijn "als mirre en aloë, en kassie", ze is dus gekleed in pracht en praal (vs 9).
Misschien dat sommige van de lezers er moeilijk over deden omdat ze geen Hebreeuws kennen (een groot gebrek), maar in ieder namenboek worden ze toch genoemd.

De vraag van deze week:
In de Bijbel zijn verschillende voorbeelden, zoals Saul en David, dat Israëlische koningen gezalfd werden, echter waar wordt opdracht gegeven dat een heidense koning gezalfd moet worden.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken