‹ Wadi'sDe blijdschap des HEEREN ›
Quizvraag van de week (19)
Gepubliceerd op 14-02-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:
Blijkbaar was het een lastige vraag, want degenen die op mijn blog reageerden dachten allemaal aan Jozef (wat fout is) en een persoon die via email reageerde deed vijf pogingen voordat hij eindelijk het goede antwoord had gevonden. Het punt is dat meerdere Bijbelse figuren met Egyptische vrouwen trouwen, maar voor de oplettende lezer Jozef was geen Egyptenaar. Hetzelfde geld voor Ismaël waarvoor Hagar een Egyptische uitzocht. Het juiste antwoord op de vraag "welke Egyptische knecht kreeg een van de dochters van zijn baas tot vrouw zodat het nageslacht daardoor kon blijven voortbestaan" is de knecht van Sesan: de Egyptenaar Jarha (1 Kron 2:34-35)

De vraag van deze week:
Omdat het vandaag Valentijnsdag dag en iedereen kaarten, brieven en gedichten schrijft over zijn geliefde deze keer een vraag die volledig aan deze sfeer tegemoetkomt: in welk stuk poëzie wordt een vrouw genoemd welke alle andere vrouwen overtreft. Ze wordt beschreven als de perfecte schoondochter die men zich maar kan wensen.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij