‹ ChristenvervolgingQuizvraag van de week (20) ›
De lente komt eraan...
Gepubliceerd op 20-02-2010

Althans, dat moet mijn Cyclaam hebben gedacht. Met Sinterklaas kreeg ik als liefhebber van Bijbelse planten ook een zakje met wilde Cyclamen. Om in de tuin te poten te laat, dus dacht ik zodra het winterweer voorbij is dan poot ik ze in een hoekje van de tuin. Tot die tijd, mochten ze samen met verschillende andere bollen in een hoekje van mijn kantoor overwinteren. In ieder geval, de winter duurt maar voort en mijn Cyclaam vond het te lang duren en was al voorzichtig gaan uitlopen en stond vandaag in bloei. Heb hem daarom maar in een pot bij het raam neergezet, zodat we er heerlijk van kunnen genieten, later gaat hij dan toch echt naar buiten.

Er zijn een 23-tal soorten Cyclamen, waarvan men de meeste vind in Klein Azië en rondom het Middellandse Zee-gebied. De Cyclamen coum Mill., Cyclamen persicum Mill. komen in het midden en noorden van Israël voor, terwijl op de Golan ook de Cyclamen libanoticum te vinden is. Welke Cyclaam de mijne is dat weet ik nog niet. In de Bijbel behoren ze tot de categorie Lelies van het veld, en is daarmee echt een Bijbelse plant.

Eigenlijk geven deze planten precies weer hoe de politiek zou moeten werken, iedereen heeft het over de recessie, over dat de spanning in het kabinet wel erg hoog oploopt om toch volgens bananenverschillen uit elkaar te vallen. Ondertussen groeit en bloeit deze Cyclaam in de gebieden waar men over discussieert, zonder zich druk te maken om de politiek. Let op de lelies, hoe zij groeien. Ze werken niet en spinnen niet, en Ik zeg u dat zelfs Salomo in al zijn luister niet gekleed ging als één van deze. Als God nu het gras op het veld, dat er vandaag is en morgen in de oven geworpen wordt, zo bekleedt, hoeveel te meer u, kleingelovigen! (Lukas 12: 27-28)


Tags: Flora, Lente
Gerelateerde onderwerpen: Lente

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken