‹ MirteQuizvraag van de week (21) ›
Purim
Gepubliceerd op 27-02-2010

Voor iedereen die de komende dagen uit zijn bol gaat een vrolijk Purim. Zoals gewoonlijk worden tijdens dit feest ook Hamantaschen of Hamansoren gegeten, hieronder een recept:

Je hebt nodig:

½ kopje suiker

½ kop zachte boter, en wat extra om mee in te vetten

1 ei, gecontroleerd op bloed, losgeklopt

1 eetlepel rozenwater of oranjebloesemwater

2 kopen bloem, gezeefd

½ theelepel bakpoeder

¼ kop maanzaad

Roer de suiker en de boter romig in een grote kom, voeg het ei en rozenwater toe. Meng de bloem met het bakpoeder. Strooi meel en maanzaad in de kom en kneed alles tot een stevig deeg. Maak van het deeg een rol van ongeveer 5 cm doorsnee, wikkel de rol in folie en leg hem een paar uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C (of stand 4). Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik van de rol deeg. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat en bak ze in 10 á 15 minuten goudbruin.


Tags: Feesten

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken