‹ PurimLivius Nieuwsbrief (54) ›
Quizvraag van de week (21)
Gepubliceerd op 28-02-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:
De vraag van vorige week was echt een instinker. Weliswaar worden er verschillende verjaardagen genoemd in de Bijbel, maar op geen één is iedereen blij. Zo wordt op de verjaardag van de Farao de bakker een kopje kleiner gemaakt (Gen 40:20). In het NT lezen we over de verjaardag van Herodes (Mat. 14:6; Mk. 6: 21), op welke zijn dochter Salomé danste en daarvoor het hoofd van Johannes de Doper kreeg, dus ook daar is niet iedereen blij. Een laatste (mogelijke) verwijzing naar een verjaardag vinden we in Job (1:4) waar de zoons van Job een feestmaal maakten "op zijn dag", maar ook daar loopt het niet goed af.

De vraag van deze week:
Deze week een vrij gemakkelijke: Het is van alle tijden dat personen de naam van een plant krijgen. Zo speelt deze persoon, welke vernoemd is naar de struik Mirte, een belangrijke rol in de Bijbel. Dankzij deze persoon is er zelfs een feest dat ook nu nog wordt gevierd. Geef de naam van deze persoon en van het feest.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken