‹ Biblioblog Top 50Psalmen: Samenstelling ›
Psalmen: Moeilijke punten
Gepubliceerd op 03-03-2010

Er is veel over de Psalmen geschreven, maar om nu eens in een paar korte bewoordingen een goed overzicht te krijgen is veel moeilijker. Om die reden had ik al een tijdje geleden de handout van prof. dr. P.A. Siebesma geplaatst. Enige tijd geleden kreeg ik een schitterende inleiding van de Psalmen van mijn vriend Marco Rutgers waar ik nu een eerste gedeelte ervan geef.

Rond het boek van de psalmen zijn een paar punten die niet helemaal duidelijk zijn. Allereerst is er de vraag hoeveel psalmen er nu eigenlijk zijn. In verschillende handschriften worden psalmen soms samengevoegd of gesplitst. Voorbeelden hiervan zijn:
Heel belangrijk is dit punt natuurlijk niet. De inhoud van de tekst verandert er niet door.

Een ander lastig punt zijn de opschriften boven de psalmen. Deze bevatten vaak woorden en uitdrukkingen die moeilijk of zelfs onmogelijk te vertalen zijn. Een paar punten hierover:


Tags: Bijbelstudie, Psalmen
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelstudie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken