‹ Kerken verdwijnen en komenSneeuw ›
Quizvraag van de week (22)
Gepubliceerd op 07-03-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:
De vraag van vorige week was vrij makkelijk omdat zoals Jona al terecht stelde ik in diezelfde al twee verwijzingen had. De naam van de dame in kwestie was Hadassa (Esther 2:7), beter bekend onder de naam van koningin Esther. Nadat zij van de koning gelijk had gekregen, mochten de Joden zich verdedigen tegen degenen die hun naar het leven stonden. Als herinnering wordt ieder jaar nog steeds het Purim-feest gehouden. Interessant detail is dat niet in ieder land dit gebeurt op dezelfde tijd. Door de verdrukkingen in de loop der eeuwen is het tijdstip van een belangrijke lokale gebeurtenis soms gekozen. Je kunt dit feest dan ook het beste vergelijken met de 5 mei vieringen in ons land.

De vraag van deze week:
In de Bijbel wordt verschillende keren melding gemaakt van Arabieren. Er wordt echter één Arabier bij naam genoemd. Wie was dat en waar wordt hij genoemd in de Bijbel.

Omdat ik de komende twee weken niet in de gelegenheid ben om regelmatig te bloggen, komt het antwoord pas over 3 weken.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs