‹ Koeien van BasanHet leven in de Palmboom ›
De kunst van het reizen
Gepubliceerd op 22-03-2010

Als je tegen iemand verteld dat je op vakantie gaat naar Israël dan is de eerste vraag met welk reisgezelschap je gaat. Nu zijn mijn vrouw en ik niet zulke personen die twee weken lang met een grote groep van hot naar her worden gestuurd om snel iets te bekijken en vervolgens weer in sneltreinvaart naar de volgende locatie. Wij houden er meer van om op eigen gelegenheid te gaan en als je dat verteld dan kijken ze je vreemd aan.

Toch heeft het reizen op eigen gelegenheid veel voordelen, je kunt op je gemak alles bekijken en eventueel kun je je plannen bijstellen. In een land als Israël is zoveel te zien dat je minstens een paar jaar nodig hebt om alles te zien. Met een reisgezelschap ga je vaak alleen naar de hoogtepunten, terwijl er veel meer dingen zijn die de moeite waard zijn.

Wij maakten dan ook tijden van te voren een plan van die dingen die we perse wilden zien. Om niet al te veel tijd kwijt te zijn aan reizen gingen we regelmatig naar verschillende hotels. Een park als Ne'ot Kedumim is voor liefhebbers van de natuur zeer de moeite waard en je hebt minimaal en dag nodig om het rustig te bekijken.

Hurva Synagoge

Zo ook de Oude stad in Jeruzalem, in groepsverband wordt meestal alleen de Via Dolorosa doorgerend, terwijl er nog veel meer mooie plekken zijn. Bijvoorbeeld de nieuwe Hurva synagoge, volgens het laatste nieuws een gevaarlijke plek om te komen, niets is minder waar we hebben hem op ons gemak kunnen bekijken zonder enige problemen.

Hurva Synagoge

Hoe bereid je dan zo'n reis voor? Het allerbelangrijkste is  dat je contact opneemt met een reisorganisatie die met je meedenkt, die weet wat kan en wat niet kan. Wij hadden Oppenheim Travel, geweldige mensen die alles voor je regelden en ook tijdens de vakantie zelf in contact blijven met je.

Zo wilden we een paar dagen de woestijn in, nu vergt dat goede voorbereiding, maar de tip om dit te doen met een gids betekende dat we ineens van alle kopzorgen af waren, bovendien werd voor overnachting in een kibboets gezorgd.

Zoals al gezegd we zaten in verschillende hotels, ook dat werd perfect geregeld. Ook het huren van een auto regelden ze. En omdat we uiteindelijk de laatste dag in Eilat zaten en met de auto naar Tel Aviv toch al gauw verschillende uren rijden is, werd geregeld dat we een lokale vlucht hadden en direct konden overstappen zonder lange wachttijden. Zelfs een taxi was geregeld om ons van het hotel naar het vliegveld te brengen.  En toen we eindelijk op Schiphol waren geland kregen we een telefoontje of we veilig waren aangekomen.

Kortom, op eigen houtje reizen is een unieke ervaring, maar met Oppenheim Travel werd het een sublieme ervaring die ik iedereen kan aanbevelen.


Tags: Israël, Ne'ot Kedumim, Synagoge, Uncategorized, Vakantie
Gerelateerde onderwerpen: Synagoge

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs