‹ De kunst van het reizenHathor tempel in Timna park ›
Het leven in de Palmboom
Gepubliceerd op 23-03-2010

Als ik een palmboom zie dan kijk ik altijd of er dadels aanzitten of dat hij in bloei staat. Nu is een bekend probleem dat deze bomen eenmaal volwassen vrij hoog worden en dan is het moeilijk om ze te bestuderen. Tijdens mijn vakantie had ik de unieke gelegenheid om zo'n palmboom van bovenaf te bekijken.

Palmboom

Je ziet dat de dadels al worden gevormd en het allerleukste is dat in zo'n boom vaak ook allerlei dieren zitten. Meestal zie je allerlei vogels op en af vliegen. Verder kun je vaak allerlei insecten vinden. Bij deze boom zag ik een kleine hagedis zitten. Het is misschien even zoeken en het beste kun je op de foto klikken om deze te vergroten. Zie je hem nog niet? Hij zit links bovenin bij de dadels.


Tags: Dadelpalm, Fauna, Flora
Gerelateerde onderwerpen: Dadelpalm

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen