‹ Quizvraag van de week (24)Wadi's in de Negeb ›
Hij is opgestaan!
Gepubliceerd op 04-04-2010

Als we de verschillende blog en kranten artikelen langsgaan zien we dat ook dit jaar veel aandacht wordt besteed aan Pasen. Helaas, veelal met allerlei details als paasvuren, de jaarlijkse mis van de Paus enzovoort.

In Israël zelf zijn massa's christenen op bedevaart om de verschillende plekken te bezoeken, inclusief de graftuin. En dat is toch vreemd, immers wat denken deze christenen daar te vinden? In het vroege christendom was het geen bedevaartsoord en werd nauwelijks aandacht aan deze plek gegeven. Want Christus was opgestaan, in de graftuin was niks te vinden, dus wat moest je daar zoeken.

En dat is ook de grote boodschap die je ook nu nog kan zien als je daar komt. Op de deur bij de ingang van het graf zie je  de mededeling "He is not here - for He is risen"


Tags: Feesten, Pasen
Gerelateerde onderwerpen: Pasen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen